Den mulige Superliga skandale omkring SønderjyskE

Her kan du få alt at vide om den mulige superliga skandale omkring Sønderjyske, tabte sønderjyderne kampen mod FC Midtjylland med vilje?


Da SønderjyskE i søndags tabte 1-2 til FC Midtjylland i Superligaens grundspils sidste runde, undre mange sig over målet til 1-2 af FC Midtjyllands Gustav Wikheim, lod SønderjyskE spillerne ham score med vilje eller var det bare et godt angreb af Midtjyderne, det spørgsmål har mange nok stillet sig selv de sidste par dage.

Folk undre sig over sagen omkring SønderjyskE, fordi at de med 1-2 nederlaget endte på 8. pladsen og ikke 7. pladsen og så tænker man igen, det må da være bedre at blive nr.7 end nr.8. Men her var det bedst for SønderjyskE at blive nr.8, for så kom de i den “nemme” nedrykningsgruppe, for her har de 10 point ned til Lyngby og 11 point ned til Randers, som lige nu skal spille om at undgå nedrykning til 1. division, og derfor skal meget gå galt for at SønderjyskE bliver indhentet med 10 eller 11 point. For var SønderjyskE var havnet i den anden nedrykningsgruppe, som ville være sket hvis de fik uafgjort 1-1 mod Midtjylland, og så havde de kun haft 4 point ned til Silkeborg.

Men med 1-2 nederlaget til SønderjyskE har også betydning i toppen af Superligaen, for med en sejr til FC Midtjylland er de af point med Brøndby, så de begge har 60 point, men Brøndby ligger nr.1 fordi de har en bedre målscorer, og hvis kampen var blevet 1-1 havde Midtjyderne haft 58 point, hvilket havde stillet dem dårligere i forhold til guldkampen mod Brøndby som jo ville være bedre stillet for så havde de haft 2 point ned til FC Midtjylland.

Og en af grundene til at er blevet lavet en sag, er at en af TV3 sports reportere interviewede SønderjykEs angriber Christian ‘Greko’ Jakobsen efter kampen, og her kunne man høre en spiller, der lidt antyder til at de ikke gjorde alt hvad de kunne for at stoppe Wikheim i at scorer til slutresultatet 1-2. Og i løbet af kampen, skrev og slettede SønderjyskE nogle tweets de havde skrevet under kampen, som kunne tydede på at de var tilfredse med et nederlag.

Og derfor er DBU’s disciplinærudvalg, ved at undersøge sagen, for at finde ud af om der er noget i sagen, hvor der er tale om usportslig optræden fra SønderjyskEs side.

Og nu er det så kommet frem at, Danmarks Idærtsforbunds (DIF) Matchfixing-sekretariat overtager sagen fra Fodboldens Disciplinærinstans som er dem der har åbnet sagen. Matchfixing-sekretariatet skal nu aller først beslutte, om sagen skal indbringes til DIF’s Matchfixingnævn.

  • Efter overvejelser og drøftelser mellem DIF’s Matchfixing-sekretariat og Fodboldens Disciplinærinstans, er de blevet enige om at der skal laves en vurdering af sagen af DIF’s Matchfixing-lovregulativ.
  • Og fordi sagen skal vurderes af DIF’s Matchfixing-lovregulativ, skyldes at når der kommer sager, der måske vedrører manipulation af idærtskonkurrencer, som fx. bevidste nederlag, som skal behandles efter fælles regler i DIF’s Matchfixing-lovregulativ, skriver DIF.

Man ved ikke endnu, hvornår der er afgørelse i sagen.

  • Omkring tidshorisont omkring sagen, vil ikke blive meldt ud. ForDIF’s Matchfixing-sekretariat er topprioriteten at lave en grundig og tilbundsgående undersøgelse af sagen, så de får de optimale muligheder for at kunne vurdere, om sagen skal indbringes til DIF’s Matchfixingnævn.
  • De skriver samtidig at der vil blive meldt ud, når de har truffet en beslutning om, om sagen skal indbringes til DIF’s Matchfixingnævn, siger Lars Hestbech, kommunikationskonsulent i DIF.

Det bliver spændende at følge sagen, og se om det kommer til at påvirke stillingen i Mesterskabsslutspillets gruppe og de 2 nedryknings grupper.

About the author

Daniel Egeberg

View all posts
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *