Kom godt igang | blogplatform for fodboldfans

Log in

Husk mig

Kom godt igang

Kom godt fra start med din nye blog! Brug vores step by step guide og lær de mest basale funktioner at kende.

1. Kontrolpanelet

Tillykke med din nye blog. For at du får den bedst mulige start som blogger har vi lavet denne lille step by step guide der kan hjælpe dig igang. Det første du skal vide er hvordan du bruger kontrolpanelet, da det er der at du håndterer dine indlæg, sider, medier, fora, udseende, plugins og generelle indstillinger. Kontrolpanelet er det store panel ude til venstre, som vist på billedet ovenfor.

2 Opret et indlæg

Nu ved du hvad kontrolpanelet er, så lad os gå videre til de hovedfunktioner og muligheder kontrolpanelet indeholder. Det første du skal gøre er at lære at oprette et indlæg. I basistemaet ligger der allerede et autogenereret eksempel indlæg ved navn ‘Mit første indlæg’. Dette indlæg kan du vælge at slette eller redigere som du har lyst til. For at oprette en nyt indlæg trykker du på tilføj nyt under indlæg til venstre i kontrolpanelet. Derefter er du klar til at skrive en titel på dit indlæg og skrive selve indlægget nede i tekstfeltet. Værktøjslinjen over tekstfeltet giver dig forskellige muligheder for at style din tekst med overskrifter, fed skrift, kursiv skrift, links, tekstfarver og så videre. Udover det kan du trykke på ’tilføj medier’ ikonet over værktøjslinjen for at tilføje dine egne billeder og videoer til dit indlæg. Ønsker du at indsætte for eksempel en video fra YouTube, Vimeo eller lignende portaler, paster du blot den ønskede URL direkte ind i tekstfeltet og trykker på forhåndsvisning oppe til højre under udgiv, for at se om videoen er blevet indsat i dit indlæg.

2.1 Boksene til højre for tekstfeltet

Til højre for indlægs tekstfeltet ser du boksene udgiv, format, kategorier, tags og fremhævet billede. Under udgiv kan du gemme en kladde og se en forhåndsvisning af det indlæg du er igang med at oprette. Det kan være en god ide at anvende denne funktion inden du vælger at udgive indlægget for at se at alt er som det skal være inden dine læsere ser indlægget. I Format boksen kan du vælge hvilket format dit indlæg skal have og under kategori kan du vælge hvilken kategori du ønsker at indlægget skal placeres under. I kategori boksen ser du ligeledes + tilføj kategori der giver dig mulighed for at tilføje nye kategorier til din blog. Arbejder du med forskelligt indhold, kan det måske være en ide at inddele dette i forskellige kategorier, så dine læsere har nemmere ved at navigere i dit indhold. Nedenunder kategori boksen, ser du tags boksen. Ved at indtaste tags, kan du indikere hvad dit indlæg indeholder. De indtastede tags kommer til at figurere under dit indlæg og er blandt andet synligt på forsiden af Footbloggers.dk. Tags gør ligeledes at læserne kan søge på dine indlæg ved hjælp af tags, så vi foreslår meget at alle indlæg indeholder mindst ét tag. Den sidste og MEGET vigtige boks nederst til højre, er fremhævet billede. Denne funktion giver dig mulighed for at indsætte et hovedbillede for dit indlæg. Dette billede er det fremhævede indlægsbillede læserne først ser og som blandt andet også er det der vises ud for indlægget på hele Footbloggers.dk netværket. Så dette billede foreslår vi at du til hver en tid, før du poster et indlæg, sørger for at indsætte.     

3 Tilføj side

Ved at navigere til sider i kontrolpanelet og trykke på tilføj ny, kan du oprette en ny side til din blog. Alt efter hvilket indhold du ønsker på din blog kan du have forskellige sider med forskelligt indhold der gør det nemt for dig at organisere dit indhold og let for dine læsere at navigere rundt på bloggen. Du kan for eksempel have en side til kontaktinformationer, nyheder, videoer eller hvilket som helst andet indhold du føler der fortjener sin egen side. Når du har oprettet en side, kan du placere siden i din menu, som så vil være synlig i menu navigationen på din blog. Placeringen af denne kan varierer fra blogtema til blogtema. Senere i denne guide vil vi vise dig hvordan du opsætter en menu. En sidste ting der er vigtig at have styr på i forhold til dine sider, er boksene der figurerer ude til højre når du er igang med at oprette en ny side.

3.1 Boksene til højre for tekstfeltet

Til højre for sidens tekstfelt ser du nogle bokse med forskellige muligheder. Under udgiv kan du gemme en kladde af din side og lave en forhåndsvisning af det indhold du indtil videre har indsat på din side. Trykker du på udgiv knappen vil din side blive udgivet og være klar til at blive en del af en eventuel menu. Under punktet sideegenskaber kan du vælge om den side du er igang med at skabe skal have en forældreside, hvilket betyder at du ligger siden som en underside til en anden sige (en forældreside). Som ved oprettelse af et indlæg, kan du ligeledes vælge punktet fremhævet billede for at style din side med et genkendeligt billede. Placeringen af billedet vil variere alt efter hvilket tema du anvender (hvis du er Premium Blogger og kan vælge flere forskellige temaer).

4 Style din blog

Under udseende i kontrolpanelet kan du style og organisere din blog efter eget behov. Som basis blogger er det ikke muligt at vælge imellem blogtemaer, dette er udelukkende en Premium Blogger feature. Er du interesseret i at opgradere, kan dette foretages ved at trykke på opgrader til Premium Blogger i admin baren. Hvis du er interesseret i at læse mere om hvad det vil sige at være Premium Blogger kan du trykker her.

4.1 Tilpas design og se ændringerne med det samme

Næste mulighed under udseende er punktet tilpas, der giver dig mulighed for at tilpasse blog designet og se ændringerne med det samme. Du kan ændre alt fra farver, menuopsætninger, sidetitel og meget mere.

4.2 Indsæt webstedsikon

En rigtig cool feature, under tilpas → webstedsidentitet, er indsættelsen af et webstedikon. Dette ikon bruges som browser ikon (ikonet i URL’en) og skal være et kvadratisk ikon mindst 512 px bredt og højt. Så har du et passende ikon foreslår vi at du trykker på ‘vælg billede‘ og indsætter dit eget ikon som vist på billedet oven over.

4.3 Tilføj widgets

Widgets er små funktioner du kan implementere ind i designet på din blog. Det kan være søgefunktioner, indlægsoversigt, kategorier eller lignende du kan placere på din blog, for at fremvise din sides indhold. For at aktivere en widget trækker du den blot fra listen over tilgængelige widgets der ligger til venstre og så over i den sidebar du ønsker at den skal placeres i til højre. Når du trykker på widget’en efter at den er placeret i sidebaren, vil du se en drop-down menu med muligheder for at tilpasse den specifikke widget. Super nemt, og en god måde at fremvise sin sides indhold på.

4.4 Opret eller tilpas en menu

Som nævnt tidligere vil vi nu forklare hvordan du opretter eller redigerer en menu. For at oprette en ny menu trykker du på menu under udseende i kontrolpanelet og trykker på opret en ny menu. Derefter indtaster du navnet på den menu du vil oprette og trykker gem menu. Du kan nu vælge hvilket indhold du ønsker at placere i menuen, ved at anvende boksen til venstre, som vist på billedet herunder. 

For at tilføje indhold til din nye menu markerer du blot de sider, indlæg, kategorier og så videre du vil placere i menuen og trykker på ’tilføj menu’. Nu vil indholdet være tilgængeligt til højre i menustrukturen og du kan trække det hvorhen du vil for at bygge den ønskede menustruktur.

Dette var den korte gennemgang af de mest basale funktioner og elementer du skal kende til når du starter en blog hos Footbloggers.dk – Hvis du har brug for yderligere hjælp foreslår vi at du tager et kig på vores blog support, hvor du finder typisk stillede spørgsmål og svar.

God fornøjelse med din blog!

Udvalgte indlæg fra den seneste uge

Der er ingen indlæg at vise.