Det vidste du ikke om fodboldstøvler

Min store passion er fodboldstøvler, fodboldtrøjer og alt det andet udstyr, man har brug for som fodboldspiller.

Jeg synes det er noget af det sjoveste, at nørde forskellige ting om udstyret, og selvom jeg ikke er nogen professor, så skulle jeg da mene, at jeg ved en del og resten kan jeg finde ud af hen af vejen.

Selvom fodboldstøvler måske lyder som et lidt kedeligt emne, så vil jeg prøve at underholde dig alligevel, med 2 ting du ikke vidste om fodboldstøvler.

Fodboldstøvler er næsten 600 år gamle

Den første gang ordet, eller begrebet om man vil, fodboldstøvler er at finde i historiske kilder, er fra 1526 hvor den engelske konge Henrik 8., efter sigende skulle have skrevet “Fodboldstøvler” på en slags indkøbsliste.

De blev lavet af hans personlige skomager, og var lavet af stærk læder, vejede en hel del mere end dem vi kender i dag og kunne efter sigende, ende med at veje det dobbelte hvis det regnede.

Og jo, så kostede de 4 shilling, hvilket svarer til £100 i dag, så egentlig i et prisleje, der svarer til det man kan få gode fodboldstøvler for i dag.

Pelé brugte Puma

I dag er Adidas og Nike de alt dominerende mærker indenfor fodboldstøvler. Og selvom konkurrenter gør hvad de kan, kan de ikke nå de to giganter til sokkeholderne.

Til VM i 1962, kunne Puma dog prale af, at blive brugt af verdens bedste på sin tid, og måske i historien, brasilianske Pelé.

Selvom Adidas i netop de årtier, hurtigt overhalede Puma og tog den absolutte førertrøje, så var det igen Puma og deres legendariske model Puma King, som det legendariske brasilianske landshold tog VM trofæet tilbage i 1970, efter at England havde haft det “til låns” siden 1966.

About the author

thegreatfootballer

View all posts
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *