Her vil danskerne på fodboldrejser

Ny analyse fra VisitFootball.dk viser, hvilke udenlandske fodboldklubber danskerne helst vil besøge og opleve live. Se her, hvilke klubber der er mest populære.


Analysen, som er den første af sin art i Danmark, er foretaget af rejseguiden VisitFootball.dk på baggrund af mere end 50.000 besøgende og deres brugeradfærd. Resultatet viser klart, at når der skal vælges fodboldrejse blandt danske fodboldfans, står FC Barcelona øverst på ønskelisten.

Top 3 – Danmark
1. FC Barcelona
2. Liverpool FC
3. Real Madrid

“FC Barcelona er en vinderklub. De spiller altid med om det spanske mesterskab og Champions League, de har verdensstjerner som eksempelvis Messi på holdet, og sidst men ikke mindst kan du flyve rimeligt billigt og direkte fra Danmark til Barcelona,” forklarer Claus Bermann, der er ejer af VisitFootball.dk, som begrundelse for FC Barcelonas store popularitet.

“Klubben har været populær blandt danske fodboldfans siden 80’erne og 90’erne, hvor blandt andet Michael Laudrup huserede på Camp Nou for den catalanske storklub. Klubben har holdt sig på toppen gennem de seneste 20-30 år. og det kan altså mærkes på danskernes rejselyst i dag,” uddyber Claus Bermann.


Se her, hvilke klubber der er populære i din by

Analysen fra VisitFootball.dk viser samlet set, hvilke ti fodboldklubber i Europa, som danskerne helst vil rejse til og se live. Derudover er dele af analysen lavet lokalt i større danske byer med en top 10 for hver by.

Se hele toplisten over, hvilke klubber der er mest populære i din by: Her vil danskerne på fodboldrejser.


Hamborg overrasker

En mulig overraskelse på top ti-listen er Hamburger SV. Især fordi klubben langt fra har haft samme succes på fodboldbanen som de øvrige klubber.

“Vi kan se i vores analyse, at Hamburger SV især er populær i mange jyske byer, og så ligger Hamborg jo kun to timer fra den danske grænse. Du kan opleve Bundesliga fodbold live med 57.000 tilskuere på stadion kun tre timers kørsel fra eksempelvis Kolding. Dét tiltrækker mange mennesker til Hamborg for at se fodbold”, begrunder Claus Bermann.


Om forfatteren

VisitFootball.dk

Vis alle indlæg
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *