Italien til EM 2016

      Ingen kommentarer til Italien til EM 2016
Synes godt om indlæg
Så er det ved at være tid til at kigge på hvordan Italiens chancer til EM 2016 ser ud.

De azur-blå klædte italienere har igennem tiden kun vundet ét europamesterskab, tilbage i 1968, hvor de blandt andet havde legenden Dino Zoff på kassen og siden da, har de kun kunne tilkæmpe sig 2 sølvmedaljer (den seneste var i 2012), men bliver dette året hvor de atter kan kalde sig europamestre?

Antonie Conte har udtaget en spændende trup til dette EM, men kan ikke se bort fra at de mangler nogle store profiler på deres midtbane, i form af Marchisio, Veratti og Andrea Pirlo, hvor sidstnævnte slet ikke er udtaget til truppen. Nu går der ligeledes rygter om at Milan’s Montolivo heller ikke kan deltage, men hvem skal så have dirigentstokken på dette hold?
Man han potentielle kanditater i form af Bornaventura, Stefano Sturaro eller en Jorginho der har spillet en ganske fin sæson for Napoli, men man kommer uden tvivl til mangle noget af det helt ekstraordinære.

Den italienske defensiv kan man ikke rigtig sætte en finger på, da de har en Buffon på kassen, der nærmest har genfundet sin 2. ungdom og har stået en pragtsæson for Juventus, der blev mestre for 5. år i træk. Buffon slog endda rekorden for flest spillede minutter uden at indkassere, det blev til 973 minutter uden at lukke mål ind i Serie A. Denne rekord er også slået ved hjælp af Juventus’ betonforsvar som, sjovt nok, består af de startende italienske forsvarsspillere, nemlig Chiellini, Barzagli og Bonucci. Et forsvar der har vist sig værende yderst kompetente, både på nationalt plan, men så sandelig også på internationalt plan, hvor man i Champions League gruppespillet kun indkasserede 3 mål.

Italiens offensiv er måske deres svageste punkt i denne trup. Man har en Eder fra Inter, der i 15/16 sæsonen lavede 13 kasser, man har en Graziano Pellé der lavede 11 mål for Southampton og som formodet reserve har de Juventus’ Simone Zaza som kun fandt vej til netmaskerne 5 gange.
Lorenzo Insigne bliver en afgørende faktor for Italien, da han har haft en rigtig god sæson for Napoli med 12 mål samt 10 assists og han bliver formentlig den spiller der kommer til at skulle skabe meget på egen hånd for at de får en chance for at bringe noget offensivt.

Hvis man tager disse faktorer i betragtning samt at man har en rigtig dygtig træner i spidsen, som ovenikøbet stopper som træner efter dette EM for at drage til Vestlondon for at træne Chelsea, så bliver det spændende at se om Italien kan gøre nogen forskel til dette EM. De er i pulje med Belgien, Irland samt Zlatanland, så der burde være en reel chance for at gå videre, måske som 2’er i denne ombæring. Men der er ingen tvivl om at det bliver Conte’s betondefensiv der skal bane vejen for de Azurblå.

Nu glæder vi os bare til d. 10 juni, hvor vi kan få sat gang i Europamesterskaberne, desværre uden dansk deltagelse…

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *