Juventus – En italiensk magtfaktor

Synes godt om indlæg

cropped-Juventus-Champion-Italie-2016.jpg

Da Juve i sin tid blev impliceret i Calciopoli-skandalen var de dengang en kæmpe magtfaktor både i Italien såvel som i Europa – de var frygtet blandt modstandere.

Der kom tvangsnedrykningen til Serie B som samtidig medførte en spillerflugt af de store. Spillere som Zlatan Ibrahimovic, Gianluca Zambrotta, Lillian Thuram forlod nemlig klubben, da de ikke agtede at slå deres folder i den næstbedste italienske række. Oveni hatten valgte daværende træner Fabio Capello at fortsætte sin trænergerning hos de spanske giganter Real Madrid. Men man kunne da stadig glæde sig over de loyale spillere der var med klubben i Serie B – det gælder Gianluigi Buffon, Pavel Nedved, Mauro Camoranesi, David Trezeguet samt Allesandro Del Piero. Når man læser alle disse spillernavne, så man kan godt gisne om hvor godt et hold Capello rådede over dengang.

Det tog sin tid at genfinde styrken fra fordums tid og kan man stadig vurdere om de endnu er blevet ligeså stærke som førhen? Men det krævede en helt speciel sammensætning af mennesker for at få Den gamle Dame tilbage på rette spor! Her SKAL man nævne de 3 øverste i bestyrelsen hos Juve, nemlig Andrea Agnelli, Pavel Nedved og Giuseppe Marotta. De 3 mennesker skal have stor kredit for at få Juventus tilbage på verdenskortet. De har skabt en vinderkultur og de har vist sig værende nogle af de bedste på transfermarkedet.

Antonio Conte (tidligere Juventus-spiller) kom til Juventus i 2011 – og så skal jeg love for at der kom andre boller på suppen. Conte fik skabt et utrolig disciplineret hold med et beton-forsvar. Bonucci, Barzagli og Chiellini støttet op af Buffon, gjorde at deres forsvar nærmest var lukket for alle tilnærmelser! Ydermere havde man hentet veteranen Andrea Pirlo som mange troede var i sin karrieres efterår – men der fik han da godt nok modbevist kritikerne…Og Juventus gik igennem Serie A – ubesejret, som det første hold nogensinde.

Siden da vandt Juventus 3 mesterskaber i træk med Conte ved roret… 

Men alle gode historier har en ende.. Og i sommeren 2014 endte forholdet mellem Conte og Juventus til mange Juve-fans store ærgrelse. Og glæden blev ikke meget større, da man valgte at ansætte Massimoliano Allegri – der i hans sidste job havde skuffet ret meget i spidsen for rivalerne AC Milan. Men Max Allegri skulle nok vise at han var mindst en ligeså stor taktiker som Conte. Allegri vandt i første sæson Serie A, samt førte Juventus til den første Champions League-finale siden 2002/2003 sæsonen og dermed var Juve-fansene overbevist.

Juventus kæmper stadig den dag i dag med at konkurrere med den absolutte elite i Europæisk fodbold som, efter min mening, indbefatter Bayern, Barcelona og Real Madrid. Men de har i hvert fald lagt sig i sub-toppen, utvivlsomt. I Serie A er de stadigvæk den dominerende faktor, til trods for at de kæmper lidt med at finde det vanlige overlegne spil frem.

Juventus råder dags dato også over en utrolig spændende trup, der er præget af udsøgt klasse – også selvom vi mangler Pobga, der endnu ikke har fået støvlerne rigtigt på i United.

De har en ideal-opstilling der vil skræmme de fleste hold i verden (jeg giver et bud på den nedenunder) samt de har en træner der i den grad har vist at han hører til i toppen af trænerne i verden.


Ideal-opstilling

Buffon

Barzagli – Bonucci – Chiellini/Benatia

Alves                       Marchisio                  Alex Sandro

Khedira – Pjanic

Dyabala – Higuain


Jeg glæder personligt til at se om Juventus for 6 gang i træk samt se om de kan få en afgørende rolle i dette års Champions League.


Bliv fodboldblogger på footbloggers.dk – Det er gratis at oprette din egen blog og  du får hjælp til opsætning + fri blogsupport.

⇒ Læs mere om at starte din egen blog her


 

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *