Krise – Hvorfor sejler det i Odense?

Synes godt om indlæg

Det går mildest talt elendigt for Odense Boldklub i denne sæson, hvor Kent Nielsens trup har skuffet gang på gang. Forsvaret, målscoringen og det generelle spil har ikke fungeret, hvilket har resultereret i, at de ligger på en delt sidsteplads næsten halvvejs gennem sæsonen. Hvad er der gået galt i OB?


Ny trøje, men ingen succes. Kilde www.ob.dk

Forsvaret

Først og fremmest så har OB indkasseret 26 mål i 16 kampe. Det er jo en katastrofe! Det har simpelthen ikke fungeret i forsvaret og i mine øjne er det ganske enkelt mangel på kvalitet. Kenneth Emil Petersen er den største synder. Han har ikke niveau til Superliga. Det er på alle parametre, at han falder igennem. Han har en utrolig dårlig boldomgang, hvor det alt for langsomt og han spiller ofte bolden lige i modstanderens fødder eller slår en lang og lige gyldig bold uden modtager. Jeg syntes også, at han er en dårlig anfører og leder, da han ofte er den første til at tabe hovedet, når der er ophedet stemning på banen. Hvis OB stadigvæk har bare lidt ambitioner, så skal han afskediges hurtigst muligt.

Problemet er selvfølgelig ikke kun Kenneth Emil. Problemet er også, at forsvaret (med undtagelse af Tverskov) ikke er i stand til at spille gode bolde frem i banen. De kan hverken sidde deres midtbane eller offensivspillere i gode positioner, hvilket har været et gennemgående problem hele sæsonen. Det går for langsomt i opspillet og de formår aldrig at fange modstanderen i ubalance. Hvis man ser på deres spillere, så giver det mening. De er allesammen utroligt langsomme med og uden bold (bortset fra Barret og Tverskov).

Forsvaret har været OBs akilleshæl de sidste par sæsoner, hvor de har været afhængige af mange mål fra de forreste. Der har dog ikke været hjælp at hente i deres offensiv, hvorfor der for alvor er krise snak i Odense.

 

Under niveau. Kilde www.bt.dk

Alt for mange brændte chancer!

Hvor der i forsvaret er blevet lukket alt for mange mål ind, så er der i angrebet scoret alt for få mål. Kun 13 mål i 16 kampe er det blevet til. Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen har absolut været de to største skuffelser hos OB indtil nu. De har på ingen måde ramt samme niveau fra sidste år, da de brænder gang på gang. Festersen har kun scoret 2 mål, hvor AK slet ikke har fået bolden over mållinjen. OBs kantspiller Joan Simun Edmundsson er fynboernes topscorer med 4 mål og han har gjort god figur af sig hele sæsonen igennem. Angrebs reserven Thomas Mikkelsen har scoret 2 mål, men han har heller ikke for alvor grebet de chancer han har fået. Rasmus Jønsson skiftede i sommers til OB fra Aab, men han har heller ikke haft tur i den. Han har vist enkelte episoder på sit potentiale, men han, ligesom resten af truppen, har slet ikke vist kontinuerligt spil. En person som kunne have bidraget med noget fremadrettet er Jens Jakob Thomasen, men han har været ude med skade størstedel af sæsonen. Han har ellers været en god mand i OBs offensiv efter den savnede Rasmus Falk forlod dem i sommers. Han er snart klar igen, så han kan måske få gang i offensiven og sætte angriberne i bedre positioner. Når det så er sagt, så har OB egentlig produceret mange chancer, men de har slet ikke vist samme skarphed som i sidste sæson.

Både Festersen og AK har været ude og udtale, at de er ramt på selvtilliden, hvilket afspejles i deres spil på banen. De har selvfølgelig begge to haft skader i sæsonen, som har haft indflydelse på deres præstationer, men de har stadigvæk brændt for alt mange chancer. Hvis de nu havde scoret på nogle af de mange afbrændere, så kunne det muligvis have set anderledes ud for OB. De har jo som sagt kreeret mange muligheder og chancer, så hvis bare de havde scoret på nogle af disse, så kunne nogle af de 5 uafgjorte have endt i sejre eller nogle af nederlagende endt som uafgjorte. Man sidder med fornemmelsen om, at hvis deres angribere havde haft deres forhenværende skarphed, så kunne OB egentligt have haft en udmærket sæson.

AK uden mål i støvlerne. Kilde www.bold.dk

Trænerens ansvar?

Når det går dårligt for en klub, så skal man også kigge mod dens ledelse. Men hvem står med det største ansvar for krisen? Kent Nielsen eller Jesper Hansen? Kent Nielsen har haft masser af tid til at implementere sin spillestil i klubben efterhånden og han har haft et transfervindue til at købe spillere, som ville passe ind i systemet. Dette er ikke sket. Izunna, Rasmus Jönsson og Kenneth Emil Petersen har allesammen skuffet fælt. De har ikke bidraget med nok og de har i hvert fald ikke højnet kvaliteten i truppen. Derudover syntes jeg, at det er utroligt, at Rasmus Jönsson bliver ved med at få chancen, når den unge fynbo Mathias Greve sidder og rådner sit potentiale væk på bænken. Det er måske en hård dom, men resultaterne og spillet taler vel for sig? Kan det virkelig være rigtigt, at OB ikke kan tiltrække bedre spillere eller har Jesper Hansen ikke givet nok ressourcer at gøre godt med?

Kent Nielsen har ikke særlig stor kvalitet i sin trup, men han har heller ikke været særlig god til at tilpasse sit system til sit spillermateriale. Man må vel erkende, at man ikke kan spille bolden op fra forsvaret hver gang, når de kun rammer en medspiller hver anden gang, når de spiller den fremad? OB har netop forsøgt at være et hold med meget boldbesiddelse. Boldbesiddelsen har dog været ligegyldig, da de ofte spiller den et par gange frem og tilbage i forsvaret og smider den væk, når de spiller den fremad. Det nytter heller ikke noget eksempelvis at spille med både Izunna og El Makrini, når gameplanen er at spille bolden op, da begge kun er med for at tackle og erobre bolde. Det virker ofte til at deres gameplan har været forkert, da der ikke har været overensstemmelse mellem spillerne på banen.

Svære tider for OBs cheftræner. Kilde www.bold.dk

Opsummering

Køb en ny styrmand til forsvaret og smid Kenneth Emil Petersen på bænken. De skal have en rigtig leder og en meget bedre spiller end ham i midterforsvaret. Enten skal man blive ved med at spille med Festersen og AK ellers skal man købe en ny angriber. De to førnævnte angribere bliver ved med ikke at score og stadigvæk spille, så en ny kompetent angriber kunne skabe et mere konkurrencedygtigt angreb, hvor der vil være en konsekvens af dårligt spil. Derudover skal Kent Nielsen blive bedre til at lave en gameplan som passer til sit mandskabs kvaliteter.

You may also like...

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *