Ligalandsholdet?

kazakstan

(Cornelius 15′, Eriksen 36′(straffe), 90+2′, Ankersen 78′) Danmark 4-1 Kazakhstan (Suyumbayev 17′)

11-11-16′, Parken, København, Danmark


En yderst vigtig sejr i går for det danske landshold. Og med Armeniens sejr mod Montenegro ser det lyst ud. Man kan så diskutere hvor absurd ringe det er at vi står i denne situation. Selvom det endte meget godt i går var jeg meget sur under hele kampen. Den måde Åge bruger sine spillere og udskiftningerne er uforståeligt. En sejr er en sejr, men det var også Kazakhstan og det er bestemt ikke positivt at vi i perioder af kampen lod os blive presset.


Blandet fornemmelse omkring startopstillingen. Aj men altså hvordan i al verden kan vi stille med 5 superligaspillere. Jeg fik ondt i hovedet når man kigger ud på bænken og ser at der sidder Braithwaite (tredje mest scorende spiller i Ligue 1, kun overgået af Cavani og Lacazette), Wass (fast mand for Celta Vigo som bl.a. slog Barca 4-3) Schöne (fast mand i Ajax), Fischer (en af de bedste spillere de seneste landskampe) og Dolberg (no caption needed). For så ikke at snakke om de spillere som ikke er med i truppen: Pione Sisto (uden tvivl en af de bedste spillere fra DK, det er mig en gåde han ikke er med da han ikke er skadet), Mike Jensen (Årets spiller i Tippeligaen), Michael Krohn-Dehli (skadet), Andreas Christensen (skadet) og Frederik Sørensen (Fast mand i Köln som ligger 6 i Bundesligaen). Det er absurd så mange gode unge spillere vi har som vi ikke bruger. Nogle mennesker tror at livets store spørgsmål er: “Hvad er meningen med livet” for mig er det nærmere “hvordan i al verden kan William Kvist stadig være på landsholdet, mens vi har spillere som Daniel Wass og Mike Jensen siddende ude?” Logikken er helt væk. Det giver absolut ingen mening. Kan måske forstå at man ville give ham chancen men når det ikke fungere med kombinationen  mellem ham og Eriksen, så skal han nok ikke spille. Det kunne jo være at grunden til han ikke fungere var fordi at han skal spille sammen med en forældet suppespiller. Jeg må så erkende at det gik fint men Eriksen i går, men det var så også kun fordi at holdet ikke var afhængige af at han spillede godt. Han fik rum og chancer, han blev ikke lukket ned i første halvleg. Cadeau til Yussuf Poulsen for at tage noget af presset fra Eriksens skuldre. Han tog bolden til sig og var helt fantastisk i går. Vil også lige runde Ankersen. HAN HAR IKKE NIVEAUET TIL LANDSHOLDET! Jaer okay han scorede og lavede en assist og derfor er det ikke okay at kritikere ham. Men det var mod goddam Kazakhstan. Da vi spillede mod en rigtig modstander (Polen red.) så var han forfærdelig. Og i går lavede han også nogle fejl defensivt.

Nogle mennesker tror at livets store spørgsmål er: “Hvad er meningen med livet” for mig er det nærmere “hvordan i al verden kan William Kvist stadig være på landsholdet, mens vi har spillere som Daniel Wass og Mike Jensen siddende ude?”

Min optimale opstilling ville se således ud:

Schmeichel

AC – Kjær – Vestgaard – Durmisi

Wass – Krohn-Dehli

Eriksen

Sisto – Braithwaite – Yurary


Jeg har aldrig råbt så meget efter udskiftninger. Jeg kan huske da Thomas Frank var træner i Brøndby, en af de få ting jeg havde i mod ham var hans holdning til udskiftninger. Det virkede meget som om at han havde planlagt hvornår hvem skulle ud og ind, også var det som sådan ligemeget hvad der skete på banen. Sådan var det også i går. Yussuf Poulsen kunne ikke løbe det sidste kvarter og angrebet fungerede ikke hele anden halvleg, Jørgensen og Cornelius spillede ikke godt. Og selvom han havde to af verdens varmeste angribere på bænken (Braithwaite og Dolberg red.) valgte han ikke og ændre noget.


Karaktere:

Skala fra 1-10 også en lille forklaring.

 • Frederik Rønnow 4 – Havde ikke nogen hård dag. Der kom ikke så meget. Der hvor jeg stod kunne jeg se hvor sværd den bold, som gik i mål, var. Den knækkede helt vildt og jeg synes ikke der var så meget at gør for Rønnow.
 • Peter Ankersen 7 – Jeg er hurtig til at give ham kritik, men må også rose ham når han gjorde det godt. Et assist og et mål er ikke noget nogle kan tage fra ham. Mener dog stadig at han ikke har niveauet til landsholdet.
 • Simon Kjær 5 – Havde heller ikke så meget at gøre i dag, men han holdet fint styr på holdet.
 • Andreas Bjelland 6 – Gjorde en fin figur, og viste sig som det rigtige valg i dag. Spillerne fra Kazakhstan fik udnyttet hans hurtighed (eller mangel på samme) en gang men han fik styr på den.
 • Riza Durmisi 6 – Var godt med i  første halvleg hvor han skabte meget og var meget med omkring i straffesparksfeltet. Han skabte også Ankersens mål. Havde havde dog lidt problemer i anden halvleg, hvor han også slog armen.
 • Thomas Delaney 5 – Spillede fint for en superligaspiller at være. Synes dog det nogengange kan blive lidt “hoved-under-armen” agtigt når han spiller. Lidt for meget aggresivitet.
 • William Kvist 2 – Han har ikke nieavuet til landsholdet og det bevidste han også i dag. Han var usikker hele tiden og drænede kvalitet ud af spillet. Han er simpelthen for dårlig.
 • Christian Eriksen 7 – Den bedste landskamp jeg har set fra ham i langt tid. Som sagt var holdet ikke afhængigt af at han spillede godt og det gjorde udfaldet. Han skulle ikke bære hele offensiven. Det kan han i den grad takke Yurary for.
 • Yussuf ‘Yurary’ Poulsen 8 MOM – Klart den bedste spiller på banen i går. Han tog bolden til sig og styrede offensiven. Og han gjorde det godt. Jeg tror kun jeg talte en fejl fra ham og det var i det 80′ minut hvor han var tør for energi og skulle ha været skiftet ud.
 • Andreas Cornelius – Spillede som sådan en dårlig kamp. Han virkede lidt usikker i duellerne og vidste ikke rigtig hvor han skulle gøre af sig selv når spillet gik gennem midten. MEN han gjorde sit job og det er at stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og det gjorde han.
 • Nicolai Jørgensen 2 – Han var vikelig dårlig i dag. Intet, absolut intet gik hans vej. Han skulle ha været skiftet ud i pausen.
 • Kasper Dolberg (ind 82′) 10 (æresmom) – Han får denne høje vurdering af en grund og det var fordi alle ville have ham på banen. Brølet var ikke at tage fejl af. Udover det var han ude for bedømmelse da han ikke fik nok tid til at jeg kunne bedømme ham.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

  Leave a Comment