Ugens Update #5

Endnu engang er det blevet tid til “Ugens Nyhed”. God læsning.


Ugens Nyhed – RIP Raymond Kopa

Raymond Kopa viser sin Ballon d’Or frem, i 1958.

D. 13 oktober 1931 berigede Hélène Kopaszewski verden med en ny stjernespiller. Hun fødte nemlig sin søn Raymond Kopa. Efter han havde vundet nogle mesterskaber med Stade de Reims i Frankrig fik han opmærksomhed i Spanien pga en kamp mellem Frankrig og Spanien hvor han gjorde sig bemærket. Han skiftede til Real Madrid forud for 1956/57 sæsonen, samme sæson som Ferenc Puskás. Det var også oven på han nåede Champions League finalen med Stade de Reims i 1956, her tabte Stade de Reims dog til netop Real Madrid. I Real var han med til tre Champions League triumfer i træk. Derudover vandt han ligaen med Real i 1957 og 58. Forud for 1959/60 sæsonen skiftede han tilbage til Reims for at slutte sin karriere der. Her vandt han ydeligere 2 franske mesterskaber. Han spillede en stor rolle for Frankrig under VM i 1958 i Sverige. Her førte han Frankrig til semi-finalen og scorede tre mål. Grunden til at hans præstationer under det VM ikke er mere velkendte hos den gennemsnitlige fodbold seere er pga. en hvis ung brasilianer ved navn Pelé. Grundet dette VM og Champions league titlen vandt Kopa Ballon d’Or i 1958. Kopa blev i Marts 2004 kåret, af Pelé, til en af de bedste 125 spillere nogensinde.

Raymond Kopaszewski døde d. 3 marts 2017, 85 år gammel. Himlen er blevet en vaske ægte verdensstjerne rigere.


Brøndby

Brøndby vandt på nærmest mirakuløst vis over Sønderjyske.

Jeg håber ikke der var nogle som gik på toilettet mellem det 20′ og det 30′ minut. For det var stort set alt action skete i kampen mellem Sønderjyske og Brøndby. Sønderjyske bragt sig selv foran ved Uhre i det 20′ minut. Blot 2 minutter efter fik Pukki udlignet på straffe og i det 25′ minut scorede Christian Nørgaard til 1-2. Sønderjyske forsvaret var ukoncentreret i et split sekund og det udnyttede Mukhtar til at sætte Nørgaard op. Derefter var det en kæmpe præstation af Rønnow at holden bolden uden af nettet. Sønderjyske pressede på men Brøndby endte med at vinde 1-2. Og med FCK’s uafgjort mod FCN tog Brøndby et skridt tættere på toppen.


Liverpool

Danny Drinkwater stod for et af de smukkeste mål denne sæson da hans scorede til 2-0 mod LFC.

Liverpool lidte et pinligt nederlag til Leicester som er nedrykningstruet. Før kampen lå de blot få point over stregen. Liverpool har stadig et håb om europæisk fodbold næste sæson. Leicester bragte sig foran efter 28′ min ved Jamie Vardy. Og i det 39′ minut valgte Danny Drinkwater at fyre sit karrieres mål af. Liverpool gik til pause nede 2-0 og det skulle ikke blive meget bedre i anden halvleg. Jamie Vardy satte punktum for kampen da han satte 3-0 målet ind efter 60′ minutter. Coutinho fik reduceret i det 68′ minut men det ændrede ikke på noget. Leicester vandt 3-1. Nu begynder det at se lidt svært ud for Klopp og co. at komme i Champions League. Der er trods alt kun 4 point op til Tottenham på andenpladsen, men med det spil som de viste mod Leicester og bare generalt i 2017 hører de ikke hjemme på andenpladsen lige nu! Der skal strammes op! Dog så jeg em opgørelse med alle Liverpools træneres antal point efter deres første 50 kampe. Her lå Klopp på andenpladsen kun et point efter Rafa Benítez.


Real Madrid

Trods tre mål fra Ronaldo denne uge blev det alligevel en skuffende uge.

Når man spiller 2 kampe på fem dage må man sige at 4 point er acceptabelt. Men måden det sker på kan man ikke acceptere i en klub som Real Madrid. Kampen mod Villarreal kom Real bagud 2-0. Første halvleg var lidt kedelig, endte 0-0. Men så besluttede Den Gule Ubåd dog lige at de ville lege med. Og det gjorde de også. Først scorede Trigueros til 1-0 efter 50′ og derefter satte Bakambu 2-0 målet ind i det 56′ minut. Derefter trådte Bale i karakter. Han reducerede i det 64′ minut til 2-1. Ronaldo scorede på straffe til 2-2 i det 74′ minut. Også satte Morata sidste kugle i den synkende ubåd, med hans mål i det 83′ minut. Effektive 30 minutter fra Reals offensiv. Så kom det til Las Palmas. Isco bragte Real Madrid planmæssigt foran efter 8′ minutter. Tanausu fik dog udlignet blot to minutter efter. Derefter bragte Viera og Boateng Las Palmas foran med 1-3. Det eneste der reddet Real Madrid var Ronaldos to mål i overtiden. Det var en skændsel af en kamp. Det som Real mangler er en ny målmand. Navas har været god men jeg har fået for meget nu. Køb nu bare De Gea!! Derudover skal Perez få anskaffet sig et ordentligt makkerpar i midterforsvaret. At satse på Pepe var en dårlig idé. Real ligger nu på andenpladsen et point op til Barcalona. Dog med en kamp i hånden.


Top 5

Denne sektion er meget inspireret af KICK’s POWER RANKNGS. Det er en vudering af hvilke hold (på baggrund af de seneste ugers resulater) som intet hold vil møde lige nu. Her min version så:

6. Benfica og Porto – Begge klubber bliver ved med at vinde. Det ser nærmest umuligt ud at få dem stoppet.

5. Angers – Det går rigtig godt for Angers i Frankrig. De har vundet 4 kampe i streg og scoret 9 mål i 5 kampe. Angers ligger lige nu nr 9 men de er på vej op.

4. Atalanta – Ligesom Angers har Atalanta vundet deres seneste 4 kampe og fået samlet 13 point ud af 15 mulige. De ligger lige nu på en 4. plads i Italien.

3. Kayserispor – Den tyrkiske klub som har ligget til nedrykningen hele sæsonen fik lige pludselig et boost. Det kan de takke deres nye træner for. Efter 17 år i klubben som ungdomstræner og førsteholdstræner blev Ertuğrul Seçme fyret tidligere i år og den tidligere tyrkiske midtbane spiller Ali Rıza Sergen Yalçın blev gjort til træner. Han har vendt det for Kayserispor

2. Ajax og Feyenoord – Der er ikke så meget at sige. Ajax og Feyenoord bliver bare ved med at vinde. Begge klubber har nu vundet mindst deres seneste 8 kampe.

1. Juventus – Juventus bliver bare ved med at vinde. De har i denne sæson vundet samtlige af deres 14 hjemmekampe.

 

 

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment