Brøndby, Real Madrid og Liverpool – hvad skal der ske i resten af transfervinduet

Transfervinduet er langt fra over og klubberne har stadig tre uger tilbage at hente spillere i. Men hvem skal ind og hvem skal ud, og hvad virker mere sandsynligt end andet. Det tager jeg et kig på her. Jeg har vendt blikket mod de tre klubber som jeg følger nemlig Brøndby, Real Madrid og Liverpool. Alle tre skal uden tvivl ud og kæmpe med op mesterskab og for de to sidst nævnte er europæisk succes også en faktor, derfor skal der nogle stærke hold til for at kunne udfordre FCK, Barcelona, top 6 klubberne i England og ja stort set alle hold i verden for Real Madrids vedkommende. Der er også spillere i klubberne som koster for mange løn kroner og som man måske burde tage afsked med.


Brøndby IF.

Kasper Fisker har været en af de mange indkøb til Brøndby midtbanen frem mod denne sæson som netop er gået igang.

Generalt overblik indtil videre: 

Ind indtil videre: 16. Benjamin Bellot (MM; RB Leipzig II), 26. Filip Blažek (DM; FK Senica), 12. Simon Tibbling (CM; Groningen), 21. Lasse Vigen (CM; Fulham), 8. Kasper Fisker (RM; Randers FC), 18. Besar Halimi (AM; LEJE 1. FSV Mainz 05)

Ud indtil videre: Rezan Corlu (AS Roma), Adam Kwarasey (Valerenga), Lebogang Phiri (EA Guingamp), Rudolph Austin (Esbjerg fB), Gustav Nilsson (LEJE Silkeborg IF), Viktor Anker (LEJE Næstved BK), Thomas  Kahlenberg (Stoppet karriere), Frederik Holst (Ingen Klub)

Brøndby har haft et rigtigt godt vindue indtil videre. Ind er kommet mange potientielle profiler og man har ikke mistet Pukki og eller Rønnow ENDNU. Og det vigtigste er vel at holdet fungere. Ud er røget 4 som man med ro i sindet kan kalde for mere eller mindre bærende kræfter. Holst og Austin kan man diskutere hvor vigtige de var for holdet, og Kahlenberg har ikke spillet sønderligt meget det sidste stykke tid, men ikke desto mindre er de fire spillere som man sukkede over da man hørte at deres trøjenumre nu var “up for grabs” grundet deres Brøndby exit. Phiri som var publikums favorit var specielt en af dem som man følte det var svært at erstatte. Men nu er der ingen som snakker om Phiri på vestegnen. Fordi nu har vi jo Kasper Fisker som kan udfylde tomrummet, og Besar Halimi, og Lasse Vigen, og derbyhelten Simon Tibbling og vel nok også Blažek når der kommer gang i ham. Faktum er at midtbanen ser stærkere ud end den har gjort i mange år. Og selvom jeg personligt elskede Frederik Holst og hans tilgang til tingene så må man bare erkende at han ikke vil, spillemæssigt, blive savnet. Hans attitude vil selvfølgelig aldrig blevet glemt.

Det skal der ske:

Der er blevet handlet godt ind på midtbanen, men det er som om forsvaret og angrebet har blevet glemt lidt. Jan Kliment har vist som en profil de første par kampe og det ligner han har slået Wilczek af holdet. Zorniger sagde dog for nyligt at der snart ville blive brug for Kamil igen, hvilket nok tyder på et Pukki exit. Finnen meldes tæt på Panathinakos, som gjorde det onde ved Brøndby for et år siden i EL kvalen. Der er dog nogle pengeproblemer som komplicere handlen. Troels Bech svaret kynisk “Ja” da han blev spurgt om der ville blive købt en angriber hvis Pukki forlod klubben. Derfor er jeg fortrøstningsfuld omkring at se Pukki skifte. Og det er nemt at kritisere finnen for de store chancer som han er verdensmester til at brænde, bl.a. havde han en stor en i første halvleg mod FCK som han skulle putte ind, men manden scorede stadig 29 mål og hjalp holdet ydeligere med 10 assists i sidste sæson. Derfor skal der hentes en lovende herrer ind fordi det er noget af et tomrum som skal fyldes ud. Dernæst kunne der godt hentes en forstærkning til forsvaret. Her meldes Brøndby også interesserede i en ung sydafrikansk landsholdspiller ved navn Rivaldo Roberto Genino Coetzee, eller bare Rivaldo. Han ligner den perfekte mand til Brøndby forsvaret og han vil rigtig gerne væk fra Ajax Cape Town, hvor han har prøvet at gennemtvinge et skifte i et stykke tid.


Real Madrid.

Hvor meget af BBC skal være at finde i Real Madrid efter sommeren?

Generelt overblik indtil videre:

Ind indtil videre: 15. Theo Hernández (VB; Atletico Madrid), 24. Dani Ceballos (CM; Real Betis)

Ud indtil videre: Pepe (Besiktas JK), Alvaro Morata (Chelsea FC), Danilo (Manchester City), James Rodríguez (LEJE Bayern München), Mariano Díaz (Olympique Lyon), Diego Llorente (Real Sociedad), Burgui (Deportico Alavés), Fábio Coentrāo (LEJE Sporting CP)

Der har ikke været de store overraskelser i Real Madrids sommer indkøb og salg. Morata og James blev som forventet henholdsvis solgt og lejet ud. Man kan så spørge sig selv hvad har fået Peréz til at sælge Morata som var den spiller med næst flest mål i Real Madrid sidste år. Han nettede en gang mere end Karim Benzema, dog under halvt så mange gange som nummer 1 Cristiano Ronaldo som nåede op på 42 mål. James var også en farlig mand på modstanderens bane halvdel han var involveret (mål+assists) i 24 mål i 33 kampe, men han bevidste også at der var mange som stod foran ham i køen om spilletid. Derfor synes jeg at James udlejningen er helt i orden. Det er en god idé at leje ham ud så han kan udvikle sig og, hvem ved om hvor god han er når han vender tilbage om 2 års tid. Morata salget er jeg dog mere skeptisk overfor. Jeg ville til hver en tid hellere se ham bære nummer 9 end Benzema. Men så igen han har også sine forcer og når man ser på det økonomisk må man bare tage hatten af for Peréz. Real Madrid har lavet et overskud på ca 60 mill. € hen over de sidste par år. Det må man sige er meget godt for en spiller som så det meste af sidste sæson fra bænken. Det samme er situationen med Danilo. At man fik godt 30 mill. € for en spiller som klart ikke havde niveauet til Real Madrid.

Det skal der ske:

Det er klart Real Madrid kan stille verdens bedste hold lige nu, og spillerne står i kø for at komme ind. Med Bale og Benzema fortsat i klubben må Asensio, Isco og Ceballos se med fra bænken i første omgang. Fordi det var bredden i truppen som gjorde at Real Madrid kunne vinde både La Liga og ligaen som det første hold siden Bayern i 12/13 sæsonen. Man kan så diskutere hvor konkurrencen er størst, Bundesligaen eller La Liga. Men ikke desto mindre var det bredden, og ikke blot det at der var mange spillere i truppen men det var en bredde men en vis kvalitet. Spillere som Morata og James som nu begge er fortid i hovedstadsklubben. Nu er Marcos Llorente og Jesus Vallejo så kommet ind hvilket bliver en helgardering for ihvertfald Pepe som også er fortid. Med Llorente har man en stærk midtbanemand som kan udfordre Casemiro som den holdende midtbanespiller. Men for at snakke mere konkret om hvad der skal ske. Faktisk ikke så meget, efter min smag. Jeg har længe været ude efter Benzema men så længe Ronaldo bomber det ene mål ind efter det andet er der ikke rigtig brug for en verdensklasse angriber. Han udfylder en rolle hvorpå Ronaldo og Isco får den frihed som de har brug for. Jeg er dog mere skeptisk overfor Bale. Han er en vidunderlig spiller bevares, men han spiller for lidt. Og når han gør er der stadig et godt stykke mellem de store præstationer, 9 mål og 5 assist i 27 kampe er ikke umiddelbart noget som skriger Galactico. Og når man har chancen for at hente en er verdens mest spændene talenter, nemlig Mbappé, kan jeg ikke forstår hvorfor man tøver. Bales rolle, hvis man overhovedet kan snakke om at han havde sådan en sidste sæson, kan nemt blive udfyldt af Isco eller Asensio. Faktisk ville jeg hellere putte Isco på banen lige nu end Bale. Og Mbappé ville så udfylde tomrummet som Morata har efterladt. Hvis vi nu ikke snakker pris så ville jeg se sådan et byt som værende ideel! Desværre må man sige at Monaco kræver en uacceptabelt bunge penge for Mbappé. Min holdning til det er at de skal lade vær med at lege med knægtens drøm som klart er at spille sammen med sit idol Ronaldo.


Liverpool FC.

Sturridge skal blive i truppen!

Generelt overblik indtil videre:

Ind indtil videre: 26. Andrew Robertson (VB; Hull City), 11. Mo Salah (HW; AS Roma), 29. Dominic Solanke (AN; Chelsea FC)

Ud indtil videre: Lucas Leiva (SS Lazio), Kevin Stewart (Hull City), Andre Wisdom (Derby County), Connor Randall (Hearts of Midlothian FC), Alexander Manninger (Stoppet karrieren)

Transfervinduet har været forholdsvis stille omkring den røde del af Liverpool. Det største der er sket har været købet af Mo Salah som allerede nu ser ud som en utrolig forstærkning til en allerede sprudlende offensiv. Han har scoret nogle flotte mål i pre-season og han gør allerede Premier League forsvarene bange for den kommende sæson. Dernæst er også Solanke kommet til klubben hvilket også er en stærk tilføjelse. Derfor kommer angrebet i den kommende sæson til at byde på: Coutinho (forhåbentligt), Lallana, Sturridge, Mané, Firmino, Salah, Solanke, Ings, Origi. Det lyder næsten helt overskudsagtigt. Der er ihvertfald plads til lidt skader hist og her, hvilket Lallana allerede har taget brug af, an vil nemlig sidde ude de næste to måneders tid. Midtbanen er blevet svækket lidt med salget af cultikonet Lucas. Ellers er man ikke blevet svækket rigtigt noget sted endnu.

Det skal der ske:

Billedet af Van Dijk i en LFC trøje som har fået de engelske medier til at snakke.

Der skal ske en ting og kun en ting. Gem Coutinho et eller andet sted som Barca ikke kan finde og bring ham kun tilbage d. 1 september. Det må være mission nummer 1. Dernæst står Van Dijk og Keïta står højt på ønskesedlen hos LFC og det giver også god mening. Defensivt var det klare svage punkt hos Liverpool sidste år og sådan som angrebet ser ud må man sige der vel kun kan købes ind til de bagerste keder. En god holdnede midtbanespiller og en solid forsvarspiller er netop det man har brug for. Jeg ville nu også pege efter en ny målmand. Karius har ikke fundet niveauet eller indstillingen til Premier League, mens Mignolet kun har niveauet til en midterklub ligaen. Hvem det skulle være ved jeg ikke fordi der er ingen målmandsrygter der går Liverpools vej. Det burde heller ikke være noget problem at nøjes med de nuværende målmænd hvis Keïta eller Van Dijk bliver en realitet. Van Dijk er nok den spiller som er mest sandsynligt at få at se på Anfield næste sæson. Han har nemlig indleveret en anmodning om at blive solgt og et billede af ham i en Liverpool trøje med nummeret 4 florere på de sociale medier.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment