Optakt til UEFA Super Cup – det bedste kombineret hold

Så er det igen tid til den årlige kamp mellem vinderne af UEFA Europe League og UEFA Champions League. Real Madrid har chancen for at genvinde titlen, de ville dermed blive det første hold nogensinde til at vinde “back-to-back” UEFA Super Cup titler, men de skal op mod et spændende Manchester United hold. Kampen bliver spillet tirsdag d. 8 august, den bliver afviklet på Philip II stadion i Skopje som er hovedstaden i Makedonien. Kampen går igang kl 20:45 og kan ses på TV3+. I denne anledning har jeg valgt at lave lidt lir i form af et kombineret hold til denne finale. Det skal siges at jeg ikke har medbragt det taktiske aspekt i denne udtagelse.


Målmand: David de Gea (MNU)

Her står David de Gea med Europe League pokalen efter sejren mod Ajax.

Vi ligger ud men Manchester Uniteds sidste skanse. Han er uden tvivl en af verdens bedste målmand og har hen over de seneste sæsoner været rygtet godt til et retur til den spanske hovedstad, dog til Los Blancos denne gang. Det har dog aldrig blevet til noget, hvilket United fansene kan takke en defekt fax maskine for. Og de har rigelig grund til at takke den for David de Gea har leveret den ene sensationelle præstation efter den anden på et ellers middelmådigt hold. I Premier League sidste sæson holdte han buret rent 14 gange ud af de 35 kampe han fik hvilket var tredjebedst i verdens bedste liga. Han bliver valgt frem for Navas, selvom Navas sluttede sidste år fint af. Men Navas var for svingende og undertegnede råbte selv højt i vinters efter en nye målmand.


Højreback: Dani Carvajal (RMA)

Carvajal (venstre) efter at han har nedlagt Neymar (højre) i pre-season udgaven af El Clasico Jordi Alba (midt) kigger på.

I min bog er der ingen tvivl: Dani Carvajal er verdens bedste højreback! Jeg erkender dog at en diskussion om hvorhvidt Carvajal er bedre end Dani Alves fra PSG er helt på sin plads. Men jeg må så også klart melde ud at Manchester United ikke har det der ligner en højreback som kan udfordre Carvajal.


Centerback: Sergio Ramos (RMA)

Ramos med UEFA Champions League pokalen.

Fra verdens bedste højreback rykker vi så til verdens bedste centerback! Sidste år kunne ikke komme i nærheden af Real Madrid klippen. Han var i mange kampe udfaldsgivende hvilket i sidste ende var med til at vinde the double. Ramos var den leder som skal til for at et hold med så mange superstjerne kan arbejde sammen og opnå noget så stort som at vinde to kontinuerlige UEFA Champions Legaue titler, en så stor leder af det ikke har været at finde i fodbold verden siden José María Zárraga præsterede det samme i 1958-59 og 1959-60 sæsonerne.


Centerback: Raphaël Varane (RMA)

Varane kysser her pokalen med de store ører.

Varane slår de andre konkurrenter på denne plads såsom: Smalling, Bailly, Vallejo mm. grundet hans topniveau. Der er ingen tvivl om at alle fodboldspillere kan have et meget lavt bundniveau ligegyldigt hvor gode de normalt er. Dette er også problemet for den franske landsholdspiller, hvilket han også ramte ham forrige sæson hvor han for det meste måtte se med fra bænken. Men i den forgangende sæson har det været noget helt andet. Et er at der har været utroligt meget brug for ham med skader til Ramos og Pepe, men har han taget det skridt der har gjort at Zidane har været tryg ved at sætte ham på banen. Især har det sidste halvår været rigtig godt fra Varanes side hvilket også har resulteret i at Pepes afsked til Besiktas ikke har været så vemodigt som den kunne have været.


Venstreback: Marcelo (RMA)

En smilende Marcelo på pressemødet op til kampen.

Der blev simpelthen ikke plads til nogen Manchester United forsvarspiller. Og det er simpelthen fordi kvaliteten ikke er der. Så simpelt er det. Victor Lindelöf skal bevise sig i verdens bedste liga, men ellers kunne han måske overvejes. Marcelo derimod har bevidst som værende verdens bedste venstreback. Hvis man som Real Madrid fan ikke allerede var smask forelskede i den humørfyldte venstreback blev man det ihvertfald i løbet af sidste sæson. Han var der altid der ude på kanten og han var altid farlig. Han er uden tvivl en spiller man bare glæder sig til at se.


Central midt: Toni Kroos (RMA)

Kroos får strukket hele kroppen godt ud inden tirsdagens opgør.

Hvis Toni Kroos ikke står tilbage mod Messi og Ronaldo i Ballon d’Or kåringen som værende de tre som reelt skal konkurrere om guldbolden er der noget galt. Han spillede en afgørende rolle for Real Madrid sidste sæson og man kan ikke andet end at storrose Florentino Perez når man husker på at han kun kostede 30 mill. € taget det nutidige transfermarked i betragtning hvor hvis man havde 100 mill € for nogle sæsoner siden kunne få Kroos, Modric, Casemiro og stadig have 34 mill. € tilbage, og nu kan man få et styks Paul Pogba.


Central midt: Paul Pogba (MNU)

Agent P (Pogba) (højre) sammen med hans “klient” Lukaku (venstre)

Pogba har ikke været denne stjerne som han var i Juventus, og det bedste han nok har bidraget til United har været hans indblanding i Lukaku transferen, men han er stadig en god spiller. Og ikke desto mindre har han været en vigtig brik for at Manchester United overhovedet står i denne kamp. Hvis han så også i år begynder at vise nogle af de ting der fik United til at betale rekord mange penge for ham er det indiskutabelt at han står foran Casemiro og Modric.


Offensiv midt: Isco (RMA)

Isco i træning for Real Madrid

En Isco i legehumør kan få selv de hårdeste forsvarsspiller til at ryste i bukserne. Der blev i foråret lagt et kæmpe kollektivt pres fra stort set hele Real Madris fanbase på Zidane for at han skulle bruge Isco noget mere. Den samme fanbase som har været tydeligt tungsindet over at se James forlade Real til fordel for Bayern, men undertegnede ser det som den rigtige beslutning for at give mere plads til ham her! Isco har også for alvor sat spørgsmålstegn ved om man skal beholde BBC trioen. Lige nu er det ud som Asensio og ham selv er foran Benzema og Bale.


Offensiv midt: Henrik Mkhitaryan (MNU)

Den tidligere Dortmund skal være helt klar hvis han vil gøre skade på Real Madrid.

Henrik Mkhitaryan kom sent igang for Manchester United det er klart. Men når først Mourinho satte ham på banen præsterede han for første fløjt. Han satte ingen tvivl om hvorfor han var blevet kåret til Bundesligaens bedste da han var i Dortmund. For at komme med her har han slået spillere som Bale, Asensio, Modric, Mata, Rashford og Casemiro. Han stod også for et af målene i Europa League finalen som gør at de overhovedet står i denne kamp.


Angriber: Romelu Lukaku (MNU)

Den irske avis “The Herald” kunne ikke kende forskel på Stormzy og Lukaku. Så da belgieren skiftede til United endte Grimerapperen på forsiden.

Romelu Lukaku var uden tvivl en af de mest eftertragtede angribere i sommerens vindue. Det var vel sommerens tidlige store saga. Chelsea så ud til at få signatur på deres tidligere angriber men en sommer med Uniteds Pogba fik ham angiveligt til at skifte mening. Han var den næst mest scorende spiller i Premier League sidste år kun overgået af Harry Kane, som fik pladsen i de sidste runder hvor han hamrede mål ind. Han fik 37 kampe og scorede 25 mål, derudover leverede han 6 assists. Dette er tal som beviser hvorfor United har købt ham ind til at udfylde det hul som Zlatan efterlod da hans kontrakt løb ud.


Angriber: Cristiano Ronaldo (RMA)

Denne mand kommer til at bære hvidt i tirsdagens kamp og ikke rødt!

Behøver jeg forklare hvorfor han er valgt? Nej! Han er selvskrevet på ethvert XI nogensinde! Og trods rygter om hans fremtid er han tilbage i truppen og mere eller mindre klar til kampen. Om han bliver sparet vides ikke men mon ikke han spiller den spanske super cup.Honorable mentions

Marco Asensio (RMA): Kunne lige så godt have været på holdet som Mkhitaryan, Men jeg overlader beslutningen om at lade ham vise sig frem i kampen ligesom han gjorde for et år siden mod Sevilla.

Juan Mata (MNU): Igen et godt bud til midtbanen, Juan Mata ha bevidst Mourinho at han nok ikke skulle have ladet spilleren gå dengang de begge var i Chelsea.

Luka Modric (RMA): Det var nogle svære valg på midtbanen. Men med Isco og Kroos på banen er der vidst nok kreativitet. Hov var jeg lidt taktisk der, det må i sandelig undskylde.

Casemiro (RMA): Puha! Man kunne jo lave et helt hold fyldt med midtbanespillere for de to hold, men Casemiro må sidde over selvom hvis man skulle bringe det taktiske aspekt ind ville han klart slå Pogba af holdet.

Marcus Rashford (MNU): Sammen med Mkhitaryan scorede han næstflest mål for United sidste sæson. Kun Zlatan var bedre. Men Lukaku scorede over dobbelt så mange mål og Ronaldo er der ingen som kan slå af.

Ander Herrera (MNU): Endnu en midtbanemand som sagtens kunne finde vej til et hvilket som helst andet XI, bare ikke lige dette. Han var næsten lige så vigtigt sidste år som Pogba.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment