Optakt til 17/18: Bundesligaen

2017/18 sæsonen står for døren og spændingen er høj. De sidste to måneder har bolden ligget stille mens spillerne har været på ferie og klubberne har handlet hos hinanden. Nu er de nye klar samt de gamle kendinger. Men hvilke hold vil få en super sæson og hvilke hold kommer til at skuffe? Jeg kommer nu med mit gæt på hvordan det kommer til at ende i de forskellige store ligaer, her kommer anden del nemlig Bundesligaen.


Mit bud på den endelige stilling

1 FC Bayern München
2 Borussia Dortmund
3 RB Leipzig
4 TSG 1899 Hoffenheim
5 Borussia Mönchengladbach
6 FC Schalke 04
7 SC Freiburg
8 1. FC Köln
9 Bayer Leverkusen
10 Hertha BSC
11 Werder Bremen
12 VfL Wolfsburg
13 Eintracht Frankfurt
14 VfB Stuttgart
15 Hamburger SV
16 FC Augsburg
17 Hannover 96
18 Mainz 05

Meister: Bayern München

Corentin Tolisso er blevet hentet i Lyon.

De seneste år har Bayern været urørlige. Det har næsten været som om Bayern spillede i nogle af de mindre rækker fordi de har været altdominerende. Og det bliver de ved med. De har haft et yderst spændene transfer vindue. Ind er kommet profiler som Tolisso og James. Spillere som kommer til at gøre en forskel i den sydtyske klub fra dag 1. De har også hentet spillere som Süle og Gnabry. Sidstnævnet er dog blevet lejet ud igen, men ikke desto mindre tog spillere som bringer ro på fremtidsplanerne. Ud er røget spillere som Benatia, som dog har været på leje sidste år, Lahm og Alonso som begge har indstillet karrieren. Douglas Costa smuttede også her i sommers, men han bliver næppe savnet synderligt meget. Det eneste reele mål for Ancelotti’s tropper bliver at se om de kan udfordre Real Madrid, Barcelona, PSG, Juventus og alle de andre ude i Europa. Sæsonen i år bliver i særdeleshed meget speciel, fordi eftersom Ribéry og Robben begynder at komme godt op i alderen og nok ikke kan holde til en hel sæson. Det er ikke det samme som at sige de ikke er gode nok mere, men der er bliver brug for at bl.a. Coman stepper up når de to ældre skal hviles.


Champions League: 2.-4.

Ja de “små børn i gården” kan bare kigge på mens Bayern suser derud af.

Det eneste det handler om for de resterende hold i ligaen er at kommer i Champions League. Jeg spår Dortmund til at blive klare efterfølger af Bayern. De har haft et helt fint transfervindue. Det har ikke været et vindue som byder Bayern op til dans. Men det sætter bestemt de resterende hold til vægs. Leipzig har også haft et fint vindue, og de har ikke mistet alle deres profiler som det ellers så ud til. Det er også derfor jeg mener du stadig kan kæmpe med om medaljer. Normalt ville et hold som Leipzig nok bare skulle fokusere på at ende i den bedre halvdel efter en helt vild god første sæson. Men Leipzig har et interessant projekt kørende og de har en klar ambition om at kunne følge med Bayern og Dortmund. Hoffenheim ser også yderst interessante ud, med deres unge træner, Julian Nagelsmann. Borussia Mönchengladbach ligner også et hold som kan lege med om medaljerne men det bliver hårdt for både Gladbach og Hoffenheim.


Den kedelige midte: 6.-13.

Kvinden på billedet skal nok ikke kigge på midten af Bundesligaen hvis hun vil finde spændning.

Schalke, Freiburg, Köln, Leverkusen, Hertha Berlin, Werder Bremen, Wolfsburg og Frankfurt kommer til at udfylde de misterste pladser i Bundesligaen. Jeg spår ikke den store spænding mellem disse klubber. Ingen af dem skal frygt nedrykning mens nogle af dem kan kæmpe med om 6. pladsen som giver europæisk fodbold. Schalke har hentet nogle spændene spillere ind og jeg tror de kan komme tilbage i år. Dem som kan udfordre Schalke er specielt Köln og Freiburg. To hold som havde nogle gode sæsoner sidste år og har købt stærkt ind. Ikke til at tage nogle skridt op men spillere som kan hjælpe dem med at holde niveauet. Hertha, Werder Bremen og Wolfsburg har solgt ud af deres profiler men der er dog kommet de spillere id som gør at de ikke burde frygte nedrykning.

 


14.-18.: Auf Wiedersehen

Hamburgs fans er ikke tilfreds med klubbens nuværende tilstand.

Der venter en nervepirrende overlevelseskamp for nogle af de tysker klubber. Der er fem hold som alle kunne være kandidater til at rykke ud, alle klubber som vel i princippet ikke har niveau til Bundesligaen. Det bliver Hamburg, Stuttgart, Augsburg, Hannover og Mainz som alle skal drømme om at deres klub kan dukke op på denne liste om et års tid. Det vil nemlig betyde overlevelse. Og alle klubberne er truet. Oprykkerne Hannover har simpelthen ikke hvad der skal til for at klare mosten i den øverste tyske række og de må altså smutte retur til den næstbedste række. Mainz følger, ifølge mig, med ned direkte. De har simpelthen ikke hentede ind fra sidste sæson hvor de altså sluttede af point med Wolfsburg som skulle ud i denne her såkaldte “promotion kamp”, som går ud på at det tredje bedste hold fra 2. Bundesliga møder nummer 16 i 1. Bundesliga. Denne plads tror jeg går til Augsburg som virkelig har mistet den magi der var over holdet for nogle sæsoner siden. Tror dog ikke på de ryger ned. Hamburg laver vel en klassisk Hamburg efter hånden. Enten ligger de ud med at være helt med i top, eller også er det en start helt nederst. De får dog sæson, efter sæson hold sig som minimum nr. 16.


Dette var anden del i optakten til 2017-18 sæsonen. Hvis alt går efter planen kommer der optakter som denne til Serie A (11/8), Premier League (12/8) og La Liga (13/8).

Læs også optakten til Ligue 1 her.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment