Optakt 17/18: Serie A

2017/18 sæsonen står for døren og spændingen er høj. De sidste to måneder har bolden ligget stille mens spillerne har været på ferie og klubberne har handlet hos hinanden. Nu er de nye klar samt de gamle kendinger. Men hvilke hold vil få en super sæson og hvilke hold kommer til at skuffe? Jeg kommer nu med mit gæt på hvordan det kommer til at ende i de forskellige store ligaer, nu er vi nået til Serie A.


Mit bud på stillingen

1 A.C. Milan
2 Juventus F.C.
3 F.C. Internazionale Milano
4 A.S. Roma
5 S.S.C. Napoli
6 ACF Fiorentina
7 S.S.Lazio
8 Atalanta B.C.
9 Torino F.C.
10 U.C. Sampdoria
11 A.C. Chievo Verona
12 U.C. Sassuolo Calcio
13 Cagliari Calcio
14 Bologna F.C. 1909
15 Udinese Calcio
16 Spal 2013
17 Hellas Verona F.C.
18 Genoa C.F.C.
19 Benevento Calcio
20 FC Crotone

Campioni? AC Milan & Juventus

Ja det nye Milan hold ser farligt ud, men har de hvad der skal til for at komme tilbage?

Hvis du tager et hurtigt blik henover de spillere som de forskellige klubber råder over vil AC Milan og Juventus falde i øjnene. Efter nogle år hvor konkurrencen har været svag og interessen for ligaen har været faldene, må man da sige at der i år er lagt op til noget af en kamp om pokalen. Lige nu er det svært at spå om Milan kan få det til at fungere, eller om Juventus igen kan løfte pokalen. Milan har haft et surrealistisk transfer vindue. Tilbage i midten af juli var det nærmest  nærmest hver dag, de hentede en ny forstærkning. Den største har selvfølgelig været Bonucci som kom fra Juventus. Han var angiveligt utilfreds med den måde man har behandlet ham i forhold til træneren. Nu har han så skiftet Den Gamle Dame ud med La Rossoneri. Men med alle de her nyerhvervelser kan de også få det svært. Det er derfor jeg har begge klubber med i denne del. Der er som sådan, som jeg ser det, lige stor chance for et mesterskab til begge. Juventus har ikke haft et helt vildt transfervindue, og hvorfor skulle de dog også det? For 2 måneder siden stod de i Champions League finalen. Ind er dog kommet bl.a. Douglas Costa som jeg ser værende deres bedste indkøb. han er dog kun lejet i år. Men op til denne sæson har de gjort to låneaftaler permanente, her snakker vi om Cuadrado og Benatia. Den store skuffelser hos Juve har dog været at det ikke muligt at hente Donnarumma fra netop Milan. Og de vil gøre alt for at holde Milan fra at udnytte denne fejl og genvinde deres tabte stolthed. Kort sagt bliver der god grund til at følge med i Serie A i år.


Efterfølgerne: 3.-7.

Der bliver god kamp om Champions League pladserne.

Inter, Roma, Napoli, Fiorentina og Lazio kommer til at kæmpe om de pladser som resultere i Europæisk fodbold næste år. Jeg spår Inter til at have en god chance for at løbe med den sidste medalje. De har fået ny manager i Spalletti som kommer fra Roma med stor succes. Det ligner også et Inter hold som begynder at finde det hold som de føler kan skabe stor succes. En interesant faktor for Inter er også at de har fået nogle ny ejere, som står klar med en masse penge. Derfor vil jeg sige det blot er et spørgsmål om tid før Inter er tilbage hvor de hører hjemme. Roma kommer lige efter. Der har været gang i svingdøren for Roma. De har også fået ny træner, hvilket er en selvfølge når Spalletti er blevet udråbt til Inter’s nye træner. Den nye for Roma er Eusebio De Francesco. Ikke umiddelbart et navn som de fleste danske fodboldseere kender men ikke desto mindre en god træner til Roma. Han kommer fra Sassuolo som han har taget fra Serie B og etableret dem som midterhold i Serie A. Dog har Roma ikke haft de indkøb som jeg tror de har brug for at kunne udfordre om medaljer. Men de har dog niveauet til at kunne tage den sidste CL plads, nemlig 4. pladsen. Napoli havde en helt vildt god sæson sidste år. Især Dries Mertens brillierede. Men jeg er i tvivl om hvorvidt han kan holde det niveau et år mere. De har haft nogle gode år på det seneste men det er som om de falder niveau mæssigt lidt hvert år. De får Europa League pladsen. Derefter kommer Fiorentina. De er lidt en mærkelig størrelse. De er klart bedre end de hold som kommer efter, men de har langt fra niveauet til at udfordre Napoli, Roma, Inter, Juve og AC Milan. De tegner en klar streg mellem top og midte. Fiorentina har dog haft et rigtigt godt vindue, så jeg ser det ikke for et problem at de kan tage 6. pladsen med kvalifikation til Europa League. Lazio er det sidste hold i denne sektion men de kunne lige så godt have været end i den næste. De har godt nok hentet Lucas Leiva fra Liverpool men udover ham har de ikke haft et synderligt godt vindue og jeg tror ikke på de har det der skal til for at kunne spille med om de europæiske pladser. De skal håbe på at det er et af holdene, eller dem selv for den sags skyld, som ender med pokalen så de også kan lege med i europa.


Nedrykning? Nej bare rolig!: 8.-15.

Der en masse klubber som kommer til at skulle enes om fadet.

Der er en stor gruppe af klubber i Italien som bare hører hjemme på 10. pladsen. Nemlig midterklubberne. Torino, Udinese, Sassuolo, Cagliari, Sampdoria, Chievo og Atalanta er alle sådanne klubber. Der er en ting man kan sige om alle klubber og det er at de ikke er blevet svækket eller synderligt forstærket. Dog må man sige at Atalanta gjorde det rigtigt godt i fjor og det skal de blive ved med hvis de vil slutte øverst af denne bunke af middelmådig hold.

 

 

 


Okay I skal ikke være rolige: 16.-20.

Genoa er et af de hold som har kniven for struben, og det ved de godt.

Kampen om at blive oppe er en kamp som skal kæmpes af Spal, Hellas, Genoa, Benevento og Crotone. Der blev holdt vejret hele sidste sæson for Crotone og Genoa. Og det har åbenbart ikke lært af deres fejl. Holdene er ihvertfald ikke blevet bedre. Dertil er kommet Spal, Benevento og Hellas Verona som alle er rykket op til denne sæson. De har dog helt simpelt ikke spillerne til at klare sig i Serie A. Jeg spår Spal til at kunne klare sig sammen med Hellas, da jeg virkelig ikke tror på at Crotone og Genoa klarer sig igen.

 


Dette var tredje del i optakten til 2017-18 sæsonen. Hvis alt går efter planen kommer der optakter som denne til Premier League (12/8 om aftnen) og La Liga (13/8 om aftnen).

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment