Optakt til 17/18: La Liga

2017/18 sæsonen står for døren og spændingen er høj. De sidste to måneder har bolden ligget stille mens spillerne har været på ferie og klubberne har handlet hos hinanden. Nu er de nye klar samt de gamle kendinger. Men hvilke hold vil få en super sæson og hvilke hold kommer til at skuffe? Jeg kommer nu med mit gæt på hvordan det kommer til at ende i de forskellige store ligaer, her bringer vi den sidste del af serien, hvilket er La Liga.


Mit bud på stillingen

1 Real Madrid C.F.
2 FC Barcelona
3 Sevilla FC
4 Atlético de Madrid
5 Real Sociedad
6 Athletic Bilbao
7 Real Betis Balompié
8 Villareal CF
9 RCD Espanyol
10 Deportivo Alaves
11 Valencia CF
12 SD Eibar
13 Celta de Vigo
14 Malaga CF
15 Deportivo de La Coruña
16 UD Las Palmas
17 Levante UD
18 Girona FC
19 CD Leganés
20 Getafe CF

Campeones: 1. Real Madrid.

Messi, Griezmann og Suares bliver kørt rundt i manegen af Real Madrid.

Man må simpelthen bare koldt konstatere at Real Madrid var overlegene sidste sæson. Ikke bare i La Liga men i hele verden. Og det kommer med al sandsynlighed til at se så ens ud i denne sæson. Real Madrid har formået at holde på deres bedste spillere. Det er klart at Morata og James røg, hvilket vil blive ses som nogle slemme svækkelser. Men det er der egentlig ikke så meget. Det kan godt være Morata scorede næstflest mål af alle i Real Madrid i fjor. Mange af målene var pointgivende, men der var også mange som ikke havde den store betydning. Det vi har set af Real indtil videre har simpelthen været så godt at måske ikke engang bliver brug for hverken Morata og James eller Bale og Benzema. Jeg tror ikke jeg er den eneste som hellere vil se Isco og Asensio spille end de to førnævnte som stadig er i klubben. Men det kunne være en go idé at hente endnu en angriber, bare som backup nu når Mariano også er fløjet fra reden.


Gode, bare ikke gode nok: 2.-4.

Messi og Griezmann vil nok ikke være tilfredse med denne stilling, det er Kjær dog.

Hverken Barca eller Atletico var gode sidste år, og det kommer de også til at lide af i år. Atletico har ikke haft mulighed for at forstærke sig grundet deres transferkarantæne. Det har Sevilla dog. Jesus Navas, Simon Kjær, Luis Muriel, Ever Banega og Nolito er alle kommet ind. Nolito var altså en spiller som City hentede for næsen af Barca for et år siden. Derudover er Krohn-Dehli tilbage for Sevilla hvilket også bliver en kæmpe forstærkelse. Og det er tilføjelser til et hold som, trods nogle spillersalg, stadig er et rigtig godt hold.

Et godt stykke foran de to hold kommer Barcelona. Ud er røget Neymar, Messi virker frustreret, Pique’s præstationer på banen er elendig og hans plads på holdet giver næsten så lidt mening som hans tweets og træneren Valverde har haft en hård start. Det som driver Real Madrid er den fænomenale midtbane, med Casemiro, Kroos og Modric og til dels også Isco og Asensio som dog kan tælle for angribere. Det var det samme som drev Barcelona før. Xavi og Iniesta var samtlige andre midtbane spillere overlegen i en periode. Nu hænger det slet ikke sammen for Barca længere. Midtbanen sejler, hovedsagligt fordi Iniesta ikke længere kan ramme et højt niveau. Det bliver rigtig problematisk fordi der er brug for ham. Han er lederen på holdet, og godt nok er han ikke Puyol eller Ramos men han er stadig en leder. Det er nummer 2 til anførerbindet i Barca langt fra. Messi. Maradona har udtalt sig at Messi er en fænomenal spiller men han råber ikke og får de andre til at præstere deres bedste som Puyol gjorde. Det er et kæmpe problem. Man mangler en leder på holdet udover Iniesta. Derudover har man nogle millioner fra Neymar som skal bruges, eller nærmere 200 af slagsen. Dembélé og Coutinho ville være klare forbedringer til et, lige nu, ikke godt nok hold.


Hvem kan følge med?: 5.-9.

Hvem kan holde sig fast når toget kører virkelig hurtigt? Og hvem kan kravle helt derop hvor det er sjovt.

Sociedad, Bilbao og Betis er den som kommer til at kæmpe om de resterende europæiske pladser. Villarreal og Espanyol kommer dog stærkt efter.

Sociedad har købt Januzaj og Llorente hvilket er to virkelig interessante for Sociedad. Du har dog mistet Carlos Vela hvilket kan blive afgørende på den negative måde. Bilbao har foretaget sig ligeså lidt som Spurs. Men hvorfor skulle de også ændre på noget? Det fungere i Baskerlandet! Real Betis har haft et spændene vindue. Ud er godt nok røget holdets store stjerne Ceballos. Men udover ham har de ikke mistet nogle der er værd at nævne. De har dog købt klogt ind. De har bl.a. hentet Boudebouz i Montpellier som jeg ser som en spiller de kommer til at nyde godt af. Også Cuardado fra PSV kommer til at berige dem. I forhold til Villarreal og de spiller som er kommet ind kontra dem som er solgt, ser de en anelse stærkere ud i år. De samme med Espanyol hvor der ikke er sket det store over sommeren.


404 error – ingen spænding fundet: 10.-14.

Intet billede denne gang fordi der ikke er så meget at sige. Alaves, Valencia, Eibar, Celta Vigo og Malaga, har ikke hvad der skal til for at lege med i toppen, men de rykker heller ikke ned!


Adiós: 15.-20.

Alle frygter nedrykning. Og med god grund.

Det bliver en lang hård sæson for Leganes, Las Palmas, Deportivo, Getafe og Girona. De kommer nemlig til at kæmpe for deres LaLiga licens hver kamp. LaLiga2 Ville være en walkover for disse 5 hold uden tvivl, hvilket også gør det til en spændene nedrykningskamp. Las Palmas er nok en lille overraskelse at se her, men de har mistet Jesé og Boateng hvilket kommer til at ramme dem hårdt. De ligner dog det bedste af disse 5 hold. Getafe på den anden hånd ser ikke ud til at have det som der skal til for at holde sig oppe. Det har Girona og Leganes heller ikke, lige umiddelbart. Nu skal de så bevise om jeg tager fejl og at de kan klare det i Spaniens bedste række.

 


Det var så alle optakterne, jeg håber i har nydt det. Hvis I har lydt til at læse, eller genlæse de øvrige optakter er linkene her: Premier League, Serie A, Ligue 1 og Bundesligaen.

Related posts

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

    Leave a Comment